Tuesday, January 5, 2010

Ood Maksuameti Põhklastele

Nüüd siis oleme jõudnud aega, kus EMTA pedereerib väikese võlgnevusega seni korraliku maksekäitumisega firmasid pangaarvete arestimistega. Ma saan aru, et ei ole ilus võlgu olla. Kuid võlgnevuse pealt tiksub kopsakas intress, mida võib võrrelda kiirlaenufirmade omaga.

Väga tervistavas telefonivestluses EMTA maksukonsultandiga sain ma teada järgnevad faktid:
- sitta sest, et sinu senine maksekäitumine on 7 aasta vältel olnud perfektne
- sitta sest, et kolmandik sinu igakuisest laekumisest läheb emta ees tekkinud võla kustutamiseks
- sitta sest, et sinu võlgnevus on ainult 7000 või nagu toodi näide, isegi1300 krooni.
- sitta sest, et arve arestimine lõpetab sisuliselt sinu äritegevuse
- sitta sest, et 29. detsembril koostatud kiri jõuab sinuni 6. jaanuaril ja sulle antud 10-st päevast on tervelt 3 veel järel.

Maksa ära, mölakas, riigivaras ja pettur, või sinu arve arestitakse!!!

Vaadelgem siis selle kenjaalsuse tagamaid. Selliste jõuvõtetega tunnistab maksuamet, et on võimetu võitlema meie maksunduse tegeliku probleemiga - maksupetturite ning suurte firmadega. Neil on pappi, nemad kõrvaldavad muretult kümnetes ja sadades miljonites potensiaalset maksuraha kas pettuste või seaduseaukude abil. Ja neil on juristid, kes seljatavad iga EMTA püüde natukenegi neilt raha tagasi paluda. Aga väikeettevõtjat võib pedereerida mõnuga, sest tema käest on võimalik see papp kätte saada. Kus tal sital minna, tal ju pere toita.

Väga lühinägelik, härrased ametnikud. Väikeettevõtja kottimine ei aita EUROt kuidagi meile lähemale. Väikeettevõtja pedereerimine ei taga pikaajaliselt eelarve täitumist. Peale sellist pederatsiooni viskab 90% seni ausaltkäitunud väikeettevõtjatest oma aated teadagi kuhu ning kasutab kõikvõimalikke teid, et praeguses raskes olukorras kogu laekuv papp ilma makse maksmata omale leivarahaks sebida.

----------------------------------
ps. ma tean, kuidas kirjutatakse geniaalne aga sel pole mingit pistmist keenjustega

1 comment: