Monday, June 15, 2009

Kuidas siis teha maailma parimat värskehapukurki

Kuigi mõned isikud niigi kiidavad mu kurkisivasid, olen otsustanud välja selgitada parima retsepti ja sellest ka inimkonnale teada anda.

Katsetus 1
  • 80 grammi jämesoola
  • 10 grammi suhtkur
  • 5 tera vürtsi (no sattus pihku noh :) )
  • 1 supilusikas 3o% äädikat
  • peoga tillivarsi ja mustsõstra lehti
  • 5 küünt küüslauku
  • 2 liitrit vett
Lõikasin kurkidel otsad maha, toppisin tilli ja mustsõstralehtedega vaheldumisi purki. Vahele lõikasin küüslauku. Keetsin ülejäänud komponendid 5 minutit 1 liitri veega läbi, lisasin teise liitri kraanisooja vett ja kuumalt kurkidele peale. No sai alles lause... Ja säilitame siis toasoojas. Pool liitrit marinaadi jäi üle ka... Aga meenutades Devesti torumüüja sõnu "parem meeter rohkem, muidu jääb putsukarva jagu puudu, mis sa hing siis teed", läks too kraanist alla.

Tulemus 30 h pärast: pooled kurgid söödud. Tegelikult hakaksid nad purgist kaduma juba 6 tundi peale installeerimist. Tundub, et iga tunniga lähevad paremaks. Aga midagi on nagu puudu. Kindlasti veidi soola. Ja hapnemisest pole veel juttugi... Pakun, et järgmine kord proovime lisada marinaadile midagi tummisemat. Mädarõigast ja/või tammelehti.

Maksimalisti Kriitiline Hinne (MKH): 6/10


edit: Nüüdseks on kurgid otsas. Kindel pauk on see, et soola oli vähe, sest viimased kippusid juba veidi mädanema...

No comments:

Post a Comment