Friday, February 12, 2010

Kaskokindlustuse hinnavigurid ehk ära usu hundi juttu

Hakkasin aasta tagasi tundma huvi, kas tõesti pole võimalik auto 17K-st kaskokindlustust väiksemaks saada. Liisingfirma kindlustusmaakler kinnitas, et see 17K on tõepoolest parim hind Eestis. Kui soovisin siiski lepingut lõpetada, kukkus "parim hind" hopsti 14,5 peale. Paraku oli see ikkagi ligi 6K kallim, kui läbi ühe "odavmaakleri" otse netist saadud kasu. Tore on.
Aasta lõpus hakkas mu oma kindlustusfirma mind peetima, et kas ma ei tahaks ka autot nende juures kindlustada ja tegi pakkumise, mis oli odavam, kui "odavmaakleri" automaatne pakkumine. Loomulikult olin nõus ega osanud aimatagi, et "odavmaakleri" parim pakkumine kukub hetkega veel 1K võrra. Aga paraku oli juba hilja, sest ei tahtnud oma kindlustajatädi ka päris hulluks ajada. Kusjuures märkimisväärne on see, et kuigi maakleri väitel pakuvad nad samu hindu, mis kindlustusfirmad otse, erinesid konkreetse seltsi automaatne veebipakkumine ning otse mulle tehtud pakkumine 5000 krooni võrra.
Loomulikult olid kõigi võrreldud hindade kindlustustingimused võrdsed.
Epiloog on siis see, et hoolimata mesimagusast jutust, tasub veidi ringi vaadata ning mitte nõustuda esimese "ausa ja parima" pakkumisega.

No comments:

Post a Comment